A doppingellenes szervezetek csalódtak az IOC vezetője által a találkozó elutasításáról \ t

Huszonnégy nemzeti doppingellenes szervezet, köztük az Egyesült Királyság Doppingellenes Ügynöksége és az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége, írta Thomas Bach, a NOB elnökének, hogy kifejezze csalódottságát, miután elutasította a találkozóra vonatkozó kérelmet megvitassák a globális doppingellenes rendszer problémáit.

A Bachot először november közepén fordították a szervezetek, amelyek azt mondták neki, hogy „sürgősen szükség van” a személyes találkozók unibet online sportfogadás megvitatására hogyan lehetne a rendszer függetlenebb, átláthatóbb és jobban finanszírozott.Második McLaren-jelentés: öt kérdés az orosz dopping-botrányról További információ

A NOB főigazgatója, Christophe De Kepper helyett válaszolt – két után -hét késedelem – januárban megrendezésre kerülni vele és az orvosi és tudományos igazgatóval, Dr. Richard Budgett-rel.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság óriási válaszai a 24 zavaros és egyre frusztráltabb, különösen a McLaren-jelentés második része nemrégiben i dentified, hogy több mint 1000 orosz sportoló több mint 30 sportágban részt vett vagy részesült az állami szponzorált doppingban 2011 és 2015 között.

Bach is nyilvánosan nyilatkozott ezen a héten, hogy érezte, hogy „horror” és „Belső harag”, amikor elolvasta a McLaren-jelentést, mielőtt megkérdezte: „Tehát a felelősségi helyzetben azonnal meg kell kérdezned magadnak, hogyan kezeled ezt?Mit tehetünk úgy, hogy ez remélhetőleg soha többé nem fog megtörténni? p>

Bachnak küldött levélben azt írta: „A nemzeti doppingellenes szervezetek vezetői csalódottak, Bach úr nem fogadta el a meghívásunkat.A Richard McLaren unibet fogadások az interneten professzionális második jelentésének kiadása és a jelenlegi doppingellenes rendszer fontos reformjának elfogadásának sürgős szükségessége csak növeli a Nados vezetőinek és az IOC elnökének létfontosságú fontosságát, hogy szembe forduljanak és kereshessenek közös dolog a doppingellenes reformok és a megerősítés érdekében. minden doppingellenes szervezet, köztük a Világ Doppingellenes Ügynöksége.

Fontos, hogy ezek a tervek magukban foglalják azt is, hogy egy sportszervezetben egy döntéshozó sem vegyen részt egy doppingellenes ügynökségben, ami megakadályozná a nyilvánvaló összeférhetetlenség, a Wada elnöke, Sir Craig Reedie már régóta működő IOC-tag. valószínűleg óvatos A csoport javaslata szerint minden jelentéstevő, köztük az orosz Yuliya és a Vitalij Stepanov, minden érintett szervezet, beleértve az IOC és Oroszország.

Bachot külön is bírálta a német atlétikai szövetség elnöke, Clemens Prokop, hogy nem tiltotta meg Oroszországot a Rio olimpián. „Ha a NOB chartájának értékeit komolyan vesszük, Oroszországnak a doppingellenes megoldás megoldása unibet online sport fogadás érdekében felfüggesztenie kellene Oroszországot, az összes érintett sportoló és tisztességes játék védelme érdekében” – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitungban. újság.Prokop hozzáadta Bach megjegyzéseit, mivel a nyár óta nem hozott „semmilyen jelet arról, hogy a sport hitelességének helyreállítása elleni küzdelem megkezdődött”.